Sertifikacijom do višeg standarda vojvođanskih opština

Bez autora
Mar 24 2013

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski sastao se sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i kompanije za kontrolu, ispitivanje i certifikaciju SGS.Razgovarali su o podršci Pokrajinskog sekretarijata lokalnim samoupravama koje su nosioci sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju, kao i o mogućnostima dalje saradnje u ostvarivanju programa sertifikacije opština.

Sertifikacijom do višeg standarda vojvođanskih opštinaPokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski sastao se sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i kompanije za kontrolu, ispitivanje i certifikaciju SGS.

Razgovarali su o podršci Pokrajinskog sekretarijata lokalnim samoupravama koje su nosioci sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju, kao i o mogućnostima dalje saradnje u ostvarivanju programa sertifikacije opština.

Mora se stvoriti polazna osnova koja je realna za lokalne samouprave i zato je odlučeno da su tri primarne komponente, a to su strategija razvoja za period 2014-2020, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i bolja komunikacija sa građanima u vidu sistema “48 sati”.

Svakako posle toga u vidu je i uvođenje sistema kvaliteta u gradove i opštine, jer je veoma važno da se stvori navika tačnog određivanja nadležnosti, zaduženja i efektivnosti rada, izjavio je Bugarski i dodao da ne veruje u napredak ukoliko se ne uvede odgovarajući sistem kvaliteta.

On je istakao da je saradnja sa NALED-om izuzetno dobra i da očekuje dalju implementaciju zajedničkih inicijativa koje su predviđene sporazumom o međusobnoj saradnji.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović je izjavila da je sporazum sa pokrajinskim sekretarijatom veoma važan, ali i da je u okviru toga potrebno konkretizovati dalje aktivnosti.

Ona je rekla da je potrebno pružiti podsticaj opštinama da uđu u proces sertifikacije i da ga uspešno završe, kao i da zajedno treba podržati i motivisati lokalne samouprave na tom putu, jasnim predočavanjem šta tim postupkom dobijaju, a šta gube. Sagovornici su zaključili da će nastaviti rad na implementaciji Vojvođanskog standarda, kao i NALED-ove sertifikacije opština o povoljnom poslovnom okruženju, sa ciljem da naredni korak bude uvođenje ISO 9001 sistema kvaliteta u lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik